Indrukken tijdens reizen thailand
Door: Herman
Blijf op de hoogte en volg Herman en Mieke
23 November 2010 | Thailand, Songkhla
Bangkok aangedaan; het weer is hier prima geweest, in het zuiden was het dramatisch, overstromingen, gezonken boten en veel doden.
Een cursus Thaise massage gevolgd in Wat Po, was heerlijk om te doen en te ervaren. Dus jullie zijn welkom volgend jaar voor een Thaise massage in Edam.
Recent is hier de winter begonnen, een wel erg vreemd idee; het is 31 graden overdag en ik zoek gewoon zoveel mogelijk de schaduw op. De Thai kennen 3 seizoen, winter-, regen- en zomerseizoen en sommige Thai maar 2, heet en heter.
Naar Kanchanaburi gereisd, bij ons bekend van de River Kwai. De historie gezien, brug, kerkhoven met ook Nederlanders, oud spoorwegmateriaal en het verhaal in het museum. Indrukwekkend en ook een stuk(je) Nederlandse geschiedenis hier.
Kanchanaburi is een rijke landbouwprovincie, suikerriet, suikermaïs, rijst, bananen en groenten zijn volop te zien, een vergelijking ,met de Nederlandse polder dringt zich at en toe op.
Ondertussen weer naar het zuiden gereisd en ben weer terug in Songkhla. De sporen van de wateroverlast en de schade ervan zijn nog niet verdwenen. Veel omgewaaide bomen, schade aan elektriciteitsdraden etc. Mieke komt zondag aan in Hat Yai en samen gaan we verder, ik heb er nu al zin in! Eerst even samen de plannen hiervoor maken.
Het is goed hier en heb nog geen trek om terug te gaan naar Nederland, nog even niet aan denken, bbbrrrrrrr.
Hartelijke groet