Visum perikelen
Door: Herman en Mieke
Blijf op de hoogte en volg Herman en Mieke
15 December 2023 | Maleisië, George Town
Met een supersonische trein reisde we in 2,5 uur van Ipoh naar Butterworth. Goed georganiseerd en adequaat daar kan de NS nog een puntje aan zuigen. Zo snel als dat ging, gaat niet alles hier. Neem nou de visumaanvraag voor Thailand.
Daarvoor moeten we naar het Royal Thai Consulaat in Penang. Buiten het centrum in een sjieke villa met grote hekken eromheen woont de consul generaal. Voor de poort een bewaker waarmee niet te spotten valt.
Tussen 9 en 12 moesten we er zijn, te ver om te lopen, geen ov dus een taxi. Keurig op tijd stappen we uit, taxi rijdt weg en nog ver voordat we bij hokje met bewaker aankomen gebaard hij al dat we weer kunnen gaan. We blijven verbaasd staan en kijken de man vragend aan. Nogmaals dat handgebaar en dan wijst hij naar links. Daar hangt een bord dat je alleen naar binnen mag in een lange broek. Dus opnieuw een taxi terug naar hotel, omgekleed en weer terug met een volgende taxi. Iets over tienen staan we op dezelfde plek en het geheel herhaalt zich, zij het dan dat de bewaker nu naar rechts wijst. Daar hangt nu een mededeling dat je tussen 9 en 10 uur naar binnen mag. De ‘aardige’ bewaker controleert nog wel even de papieren. “In tweevoud uitprinten en twee pasfoto’s” is de boodschap. Tot slot meldt hij nog even dat we de volgende ochtend om 8 uur aanwezig moeten zijn.
Op dan maar naar een fotokopieer shop in het centrum met wederom een taxi. Daar het hele pak papier inclusief foto’s geregeld. De volgende morgen vroeg met taxi naar het inmiddels zo bekende plekje. Voor de ingang staat al een rij, om half negen naar binnen en daar van loket naar loket. Uiteindelijk staan we na een uurtje weer buiten met een nummertje en de mededeling dat we de volgende middag tussen 2 en 4 uur het paspoort met visum mogen komen ophalen.
Fijn is het dat we alle tijd hebben en ook van dit soort belevenissen maken we dan maar een feestje.
Feest is het hier overal, op elke hoek van de straat staan glitterende kerstversieringen. Kinderen hebben vakantie en iedereen is in voor een praatje of een foto. We lopen wat af, door de bruisende oude stad, langs het water, en naar een serene boeddhistische tempel. We genieten van de gevarieerde smaken van al het lekkers wat je hier gewoon op straat koopt. Maleisië een land dat ons tot nu toe meer dan verrast.
Met een visum in de pocket kunnen we straks verder noordwaarts reizen, eerst nog Kerst hier op dit eiland en dan Oud en Nieuw in LangKawi. Wij wensen iedereen alvast hele fijne en warme feestdagen toe!
Herman en Mieke
15 December 2023 - 07:35
Tiny Tijsen:
Wauw Herman en Mieke,wat een heerlijk verhaal.Jullie beleven veel op jullie reis.En wat een prachtige foto,s weer Wij wensen jullie hele fijne kerst,en een gezond 2024 toe.Groetjes van Marco en Tiny.
15 December 2023 - 07:59
Hans:
Schitterend hoe jullie met problemen omgaan. Kan ik wat van leren. [e-1f602]
15 December 2023 - 08:53
Tilly:
HAHAHA het lijkt wel Bananasplit dit geloof je eigenlijk niet dat zoiets bestaat, jullie geduld werd aardig op de proef gesteld, maaar dan heb je ook wat.
geniet van dit moois hele fijne feestdagen
Tilly en Fred
15 December 2023 - 09:45
Henk En Paula:
Hallo Herman en Mieke,
Dat visumverhaal lijkt me goed als oefening in geduld. En gratis he!
Fijn dat jullie zo genieten en mooi om dat zo mee te mogen beleven.
Ook wij wensen jullie fijne feestdagen en een heel goed nieuw en gelukkig jaar.
groetjes, Paula en Henk
15 December 2023 - 10:47
Jeannette De Noord :
Mooie plek voor de feestdagen, geniet ervan!
15 December 2023 - 13:36
Anneke:
Hoi Herman en Mieke! Nou, het kostte wel geduld en moeite om dit visum te bemachtigen zeg! Maar gelukkig is het gelukt en kunnen jullie weer verder reizen. Heerlijk als je de tijd aan jezelf hebt en alles maar 'gewoon' op je af kan laten komen. Helaas maken wij dat hier niet mee! Geniet van de feestdagen daar en alvast een goed begin in dat heerlijke land!
15 December 2023 - 16:39
Marga:
Haha ik moest wel even lachen (herkenbaar), wat een pech. Maar zo is het helemaal Mieke maak er iets moois van en geniet van andere culturen en hun gewoontes.
15 December 2023 - 19:33
Marjolein :
whahahahahahaha!!! [e-1f92d][e-1f92d][e-1f92d][e-1f92d] en hup naar Thailand. Sawadeekaaaaa [e-1f1f9][e-1f1ed]
15 December 2023 - 23:59
Rene:
Door jullie reis verslagen zit ik avond aan avond..........mijn geschiedenis kennis bij te googelen....zo weet ik nu alles van het ontstaan van de maleische federatie en het onstaan van de aparte staat Penang.......hihi.
Bedankt weer voor het leuke verslag, valt nog mee hoor, visum in een paar dagen...........!!!
Die ene meneer mag wel een behaatje gaan aanmeten. Heel veel plezier. Dikke knuffels René.
16 December 2023 - 12:53
Hannie En André:
Prachtig land en ziet er wel groots uit met die flats op de achtergrond. Ga even goochelen voor plaats en omgeving.
Leuk, dank en lieve groeten van ons allen. Hannie en André.
16 December 2023 - 13:26
Dries Kasper:
Hoi Herman en Mieke, wat een prachtig verhaal en een mooie reis die jullie maken. Ook voor jullie fijne feestdagen volgende week en een gezonde jaarwisseling. Lieve groet van mij.!Dries
16 December 2023 - 15:33
Elma:
Weer een hele belevenis! Gelukkig geen haast!
fijne feestdagen op jullie rijk versierde plek!
16 December 2023 - 16:21
Marianne Van Hell:
Wij vonden het heerlijk land en hebben met de auto er dwars door heen gereden .
en genoten en veel gezien .
Marianne van Hell
18 December 2023 - 11:02
Geke:
Dit klinkt wel als een heerlijk reisland. En dan die mensen, het eten, het land zelf: Geweldig!
Mooie feestdagen en tot in het nieuwe jaar.
19 December 2023 - 17:15
Ed Faeber:
Ik ben tweemaal in Thailand geweest, aankomst in Bangkok, en niets van waar is het visum, gewoon stempel in het paspoort en doorlopen. Is het inmiddels gewijzigd?