To travel is to live - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Herman en Mieke Kasper/Boon - WaarBenJij.nu To travel is to live - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Herman en Mieke Kasper/Boon - WaarBenJij.nu

To travel is to live

Door: Herman (foto’s) en Mieke (verslag)

Blijf op de hoogte en volg Herman en Mieke

01 Maart 2024 | Thailand, Bangkok

Reizen en steeds weer nieuwe plekken ontdekken, benieuwd zijn naar dat wat achter de volgende bocht ligt, dat is een ‘eindeloze’ bezigheid. Overal vinden we wel iets waar we blij van worden.

Ik zit nu op een klein balkonnetje aan een steegje in big city Bangkok. Om de hoek een drukke straat met heel veel tuktuks, brommers, taxi’s en andere lawaaimakers. De bladeren van twee grote palm bomen reiken over de rand. Door de stam slingert een plant met grote witte bloemen die bij ons in Holland in de kamer staat. Als je weg oversteekt kom je bij een wandelpad langs de grote Chao Phraya rivier. Even verderop is een klein parkje waar de geluiden van de stad in het niets oplossen. Boten varen af en aan, voor een paar centen stap je op. We varen mee en genieten van het klotsende water en de wind door je haren. Bij Wat Arun, een 78 meter hoge tempel versierd met kleine stukjes porselein, stappen we af. Zo kleurrijk als de tempel is zijn ook de mensen, prachtig verkleed, een eldorado voor fotografen. Achter de tempel leven de mensen nog op traditionele wijze. We varen met een longtailboot door de klongs van deze oude wijk, een enorm contrast met de moderne stad aan de oostkant van de rivier.

Natuurlijk gaan we ook naar China Town, lopen we over de kleurrijke Khao San Road en brengt Herman een bezoekje aan zijn massage schooltje bij wat Pho.

“To Travel is to live” schreef Hans Christian Anderson. En dat hebben we dubbel en dwars gedaan. In 15 weken ruim tweeduizend kilometer met openbaar vervoer afgelegd en meer dan 1 miljoen stappen gezet.

De helft uit onze koffertjes hebben we her en der achtergelaten, onze schoenen zijn tot het bot versleten en mijn grijze haren hebben met spoed een kapper nodig. We hebben in veel verschillenden bedden geslapen, genoten van al het lekkere eten en duizenden foto’s gemaakt. We hebben oude bekenden gezien, nieuwe vrienden gemaakt en mooie plekken ontdekt.

Aan de rivier op een bankje nemen we in gedachten alvast afscheid van dit mooie land en mijmeren we wat weemoedig over alles wat we beleefd hebben.

Zondagochtend vliegen we terug naar Holland, terug naar huis. We nemen heel veel mee mooie herinnering mee. Het zal even wennen zijn om zelf weer te koken en niet meer het streepje schaduw- maar juist de zon te zoeken. Om niet meer te trekken maar gewoon weer in ons eigen bed te stappen en de ananas te verruilen voor een appeltje. Maar ik weet zeker dat we in Holland ook weer dingen vinden waar we heel blij van worden. Tot snel[e-1f618]

Warme groeten,

Herman en Mieke

Route:[e-1f6e9]️Dubai, [e-1f6e9]️Singapore, [e-1f68c]Johor Bahru (Maleisië), [e-1f68c]Malakka, [e-1f68c]Ipoh, [e-1f682]Butterworth,[e-26f4]️Penang, [e-26f4]️Butterworth, [e-1f68c]Kuala Perlis, [e-26f4]️Langkawi, [e-26f4]️Tammalang Pier, [e-1f695]Satun, [e-1f68c]Krabi, [e-26f4]️Koh Lanta [e-1f6fb]Old Town! [e-1f68c]Krabi, [e-1f695]Surat Thani, [e-1f68c]Lang Suan, [e-1f68c]Paksong, [e-1f6fb]Ranong, [e-1f690]Pranchuap Khiri Khan, [e-1f682]Bangkok

• 01 Maart 2024 - 11:52

Tilly En Fred:

Jammer dat jullie mooie en inspirerende reis er op zit en dat we niet meer kunnen genieten van de verhalen.

Wensen jullie een fijne veilige thuisreis met een schat aan herinneringen die niemand kan afpakken .

liefs Tilly en Fred

• 01 Maart 2024 - 12:06

Rene:

Hoi Lieve Mieke en Herman, erg bedankt voor het sfeervolle mogen meereizen met jullie prachtige reis. Ik heb zeer meegenoten van jullie avonturen de afgelopen 15 weken. Dank voor dit grote inspirerende kado. Dank voor jullie vriendschap ! Zo fijn om jullie te kennen.

Happy landings, tot later in Edam. Dikke knuffels René.

• 01 Maart 2024 - 12:16

Betty:

Wat een prachtige reis hebben jullie gemaakt zeg! Geniet van de laatste dagen en veilige reis terug. Bedankt dat ik met jullie mee mocht![e-1f60d]

• 01 Maart 2024 - 13:09

Tinyenmarco@hotmail.com:

Wat hebben jullie veel meegemaakt,allemaal mooie dingen.En wat zijn jullie bruin geworden.Neem die mooie herinneringe maar mee naar huis,daar kun je nog lekker nagenieten.Voor zondag een goede vlucht terug.xxxx Groetjes van Marco en Tiny.

• 01 Maart 2024 - 14:32

Lonneke:

Tot snel, fijne reis <3

• 01 Maart 2024 - 14:57

Floriene:

Neem de warmte en het zonnetje mee, goede terug reis en tot gauw, liefs

• 02 Maart 2024 - 03:02

Hans:

Wat weer een mooie beschrijving. Geweldige pen die afgelopen tijd aan het werk geweest. Complimenten. We hebben genoten. Groet vanuit Bonaire.

• 02 Maart 2024 - 15:40

Mariska:

Wat een prachtige momenten. Herinneringen voor het leven en voor in jullie hart. Bedankt voor het voorproefje Azië, we tellen de maanden af voordat ook wij Bangkok mogen verkennen [e-1f1f9][e-1f1ed]

• 02 Maart 2024 - 21:02

Anette:

Fijne terugreis en al die mooie herinneringen en foto's nemen jullie mooi mee in je rugzak! Dank voor een stukje meereizen[e-1f603]

• 03 Maart 2024 - 14:19

Marie-Thérèse:

Hoi Herman en Mieke,

wat een geweldige tijd hebben jullie gehad, getuige jullie beelden en verhalen.

heerlijk om mee te mogen kijken.

lieve groet en goede thuisreis,

Marie-Thérèse